Wereldkeuken is Team van de Week.

WAC Gemert Wedstrijd van de Week

Sport

GEMERT - Op donderdagavond stond bij WAC Gemert de wedstrijd om het kampioenschap van de derde klasse op het programma. Met nog 2 wedstrijden te spelen troffen de nummers 1 en 2, Logan’s Pub/Baggermans PVC Vloeren en Team van de Week Wereldkeuken, elkaar in een rechtstreeks duel. Alleen bij winst van Logan’s Pub/Baggermans PVC Vloeren zou er een kampioenschapsfeest gevierd kunnen gaan worden maar daar wilde het team van Wereldkeuken natuurlijk niet aan meewerken.

Als Wereldkeuken de wedstrijd zou winnen of bij een gelijkspel hadden zij nog uitzicht op de titel. De eerste minuten was het vooral wat aftasten en ontstonden er geen echt grote kansen. Het eerste schot op goal kwam van Jur Pennings maar kon door keeper Teun v. Gerven gemakkelijk onschadelijk worden gemaakt. Even daarna ontstonden er twee halve kansen voor het team van Logan’s Pub/Baggermans PVC Vloeren, eerst een schuiver voorlangs van Glenn Verhoeven op aangeven van Paul v. Wetten en daarna pareerde keeper Joost Donkers de inzet van Sander Verhappen na een combinatie met Bart Sterken. De eerste echt grote doelkans ontstond na ongeveer 10 minuten toen keeper Joost Donkers met een strakke en verre uitworp Dennis Krol bereikte. Die bereiken op zijn beurt, met een slim hakje, de vrijstaande Willem v. Hoof maar zijn inzet werd met een prachtige en snelle reactie gepareerd door Teun v. Gerven. Maar diezelfde keeper kon niet voorkomen dat Sjoerd Bogaart een minuut later de score opende met een pegel in het dak van het doel, 1-0. Logan’s Pub/ Baggermans PVC Vloeren leek meteen daarna de stand weer gelijk te trekken maar Joost Donkers kon met de voet redding brengen op de knap genomen vrije trap van Patrick den Braber. Het spel golfde nu snel op en neer. Meteen daarna was het eerst Roan Jacobs die het tevergeefs probeerde met een stiftje en vervolgens waren het aanvoerder Willem v. Hoof en Dennis Krol die het allebei probeerden met schoten vanaf de zijlijn. Beide keren stond de keeper zijn mannetje. Zo’n 10 minuten voor het einde leek het erop dat Wereldkeuken hun kans op het kampioenschap vergrootte nadat Tijn Konings in tweede instantie de 2-0 op het scorebord toverde. Maar dat veranderde even later toen er een groene kaart (2-minuten-straf) werd uitgereikt aan het team van de Wereldkeuken, maar nog geen minuut later kreeg ook een speler van de tegenstander een groene kaart. Daardoor ontstond er natuurlijk meer ruimte op het veld en daarvan profiteerde het team van Logan’s Pub/ aggermans PVC Vloeren optimaal. Want 5 minuten voor tijd was het Sander Verhappen die uit de draai met een schot de stand op 2-1 bracht en meteen bij de volgende aanval was het opnieuw raak na een loeihard schot van Bart Sterken, waardoor de stand weer in evenwicht was. Dat was het begin van een razend spannende ontknoping. Zo’n 3 minuten voor tijd leek het kampioensfeest voor Logan’s Pub/Baggermans PVC Vloeren dan toch gevierd te kunnen gaan worden nadat Dennis Rademakers vanaf het eigen keepersgebied voor de 2-3 zorgde. Maar dat feestje ging tóch niet door want een minuut later was het Willem v. Hoof die voor 3-3 zorgde. En in de allerlaatste minuut leek het er zelfs op dat het nog een overwinning voor Wereldkeuken zou gaan worden maar de die laatste poging van deze wedstrijd ging net voorlangs. Het kampioenschap in de 3e klasse zal dus volgende week, op de allerlaatste wedstrijddag van de competitie 2023-2024, worden beslist.

In de hoofdklasse speelde de nummer 1 en 2 ook om het kampioenschap, welke in het voordeel werd beslist door Spier/vd Meijs. Nummer 4 Outdoor Island wist in een doelpuntrijke wedstrijd de volle 3 punten te pakken. Mede dankzij 5 doelpunten van, de topscoorder in de hoofdklasse, Boris Beekmans werd met 11-5 gewonnen. Het al gedegradeerde Machinehandel van den Biggelaar wist de laatste wedstrijd nog wel in winst om te zetten vooral met dank aan Erik van de Nieuwenhof die al de doelpunten voor zijn rekening nam (4-2).

Uitslagen 18 april

Temple Challenge/School Tuin-Spier Timmerw./Schijndel Dak 4-3; Wereldkeuken-Logan’s Pub/Baggermans PVC Vloeren 3-3; Rauw & Gauw-Spier/vd Meijs 3-3; Keurslager Danny Megens-Happy Boys 1 4-1; Happy Boys 3-Commanderij 1 2-2; La Compagnie/Sidekix-van Heugten Baddesign 3-6; Happy Boys 2-vv VMW/GV Werkadvies 3-5; Commanderij 3/Rooijackers-KentekenplaatOnline.nl 2-0; Dirk’s Angels-H. vd Boomen Schilderwerken 3-2; Machinehandel vd Biggelaar-Muro Steencreaties 4-2; E-Bikeaccu.nl Prime Gym-Outdoor Island 5-11; Foodies & Zo-Martens Dakbedekkingen 2 2-5

Programma 25 april

Hal 1: 18:30 KentekenplaatOnline.nl-Dirk’s Angels; 19:06 Logan’s Pub/Baggermans-Temple Challenge/School Tuin; 19:42 vv VMW/GV Werkadvies-La Compagnie/Sidekix; 20:18 Spier Timmerw./v. SchijndelDakbed.-Foodies & Zo; 20:54 Opsteen-van Dijk Groep/Connect4it; 21:30 van Heugten Baddesign-van Schijndel Dakbedekkingen

Hal 2: 18:30 Auto Mundi/@Harmse-van Asseldonk Aardbeien; 19:06 Doe-Het-Zelf-Wasstraat-Vogels Metaalbewerking; 19:42 Logan’s Pub-JR Dakbedekkingen; 20:18 H. vd Boomen Schilderwerken-Happy Boys 2; 20:54 Happy Boys 1-Wereldkeuken; 21:30 Martens Dakbedekkingen 2-Keurslager Danny Megens