Afbeelding

Belangrijke overwinning voor dames HC Gemert

Sport

GEMERT - Vorige week verloren zowel de dames als de heren hun uitwedstrijd en dus waren beide teams uit op revanche op het eigen veld. De dames namen het op tegen Shot Tilburg, de heren tegen Wageningen.

De dames begonnen goed. Tegen een stug Shot moest Gemert het spel maken. De goals bleven in het eerste kwart nog uit maar Gemert zat er goed in. In het tweede kwart drukte Gemert wel door, via Marijn van den Berk kwam Gemert op een 1-0 voorsprong. Gemert wilde haar voorsprong verdubbelen en via een strafcorner was het Carlijn Swinkels die de 2-0 op het scorebord vestigde.

Na de rust wilden de dames in het rood hun voorsprong uitbouwen, maar stond de keepster van Shot hen in de weg. In het derde kwart bleef de stand ongewijzigd. Gemert wist haar eigen kansen niet te verzilveren in het vierde kwart, Shot wel. Uit een strafcorner maakten de Tilburgse studenten de aansluitingstreffer, 2-1. Gemert hield stand en trok de overwinning over de streep.

Na de oorwassing van vorige week was Gemert gewaarschuwd voor Wageningen. Echter bleken de mannen van Gemert niet scherp, in het eerste kwart kwam Wageningen al op een voor hen rustgevende 0-2 voorsprong. Gemert verdedigde slecht en zo konden de studenten uit Wageningen tot twee keer toe zo door lopen. Gemert was niet bij de les en moest profiteren van de fouten van Wageningen. Sjoerd van der Aa profiteerde van een van die zeldzame fouten. Door geklungel achterin werd de bal ingeleverd en kon Gemert de aansluitingstreffer maken.

Lang kon Gemert niet genieten van deze treffer, nog voor rust bouwde Wageningen de voorsprong uit naar 1-3. Na rust schroefde de studenten uit Gelderland het tempo nog maar eens op, resulterend in de 1-4. In het laatste kwart werd middels een strafbal en een individuele actie de eindstand bepaald op een stevige 1-6.

Door verschillende feestdagen ligt de competitie een tijdje stil, 26 mei wordt de competitie weer hervat. De dames reizen af naar Heesch, de heren nemen het op tegen Arnhem.